Sluitingstijden winkels gaan ook gelden voor pomphouder

DEN HAAG, 28 nov. - Pomphouders zijn vanaf 1 januari gehouden aan de normale winkelsluitingstijden voor zogenoemde branchevreemde produkten. Dit staat in een brief die het ministerie van economische zaken gisteren naar de pomphouders heeft gestuurd.

Vanaf 1 januari mogen alleen nog benzine, smeermiddeleen en kleine etenswaren buiten de normale winkelsluitingstijden worden verkocht. Buiten de bebouwde kom mogen mogen 24 uur per dag ook nog rooksartikelen worden verkocht. Binnen de bebouwde kom mogen rookwaren alleen via een automaat worden verkocht.

Voor branchevreemde produkten moeten de benzinepomphouders beschikken over een zogenoemde aankondigingskaart. Hierop staan de openingstijden vermeld. De meeste winkels mogen per week maximaal 52 uur open zijn.

De nieuwe regeling maakt een einde aan de huidige situatie waarin veel pomphouders naast hun normale nering een kleine supermarkt drijven. In de brief kondigt het ministerie aan dat de Economische Controledienst scherp gaat toezien op de naleving van de nieuwe voorschriften.