Myricks vrij

De Amerikaanse verspringer Larry Myricks mag met ingang van 13 april weer in wedstrijden uitkomen. De winnaar van het brons bij de Olympische Spelen van Seoul en wereldkampioen indoor (1989 in Budapest) was voor het leven geschorst wegens het gebruik van verboden stimulerende middelen. De Amerikaanse bond (TAC) besloot echter de schorsing voor het leven op te heffen. Myricks was dit voorjaar bij indoorwedstrijden in de Verenigde Staten, Canada en Spanje drie maal betrapt bij dopingcontroles. In zijn urine waren sporen van een efedrine-produkt aangetroffen. De 34-jarige Myricks heeft voortdurend verklaard dat hij het verboden middel onbewust had gebruikt. De Amerikaan had in een apotheek een geneesmiddel ter bestrijding van influenza gekocht. De TAC is nu met deze verklaring akkoord gegaan.