Acht doden bij afrekening tussen mafia Sicilie

GELA, 28 nov. - Acht mensen zijn gisteravond omgekomen toen gangsters in de stad Gela op het Italiaanse eiland Sicilie hun machinepistolen leegschoten in een speelzaal en bij een slagerij. Zeven mensen raakten gewond. De politie vermoedt dat het bloedbad een afrekening is tussen rivaliserende mafiabendes.

De bendeleden vermoordden zes mensen in de speelhal, die volgepakt zat met mensen die aan het kaarten en biljarten waren. Even verderop in dezelfde straat werden twee mensen voor een slagerij neergeschoten. De politie gaat ervan uit dat drie inzittenden van een auto en een motorrijder met passagier die korte tijd later een wegblokkade doorbraken, de daders waren.

De aanslag was volgens het televisiestation RAI gericht tegen de Madonia-familie, een van de rivaliserende mafia-clans in Gela. In de afgelopen drie jaar zijn in Gela circa honderd mensen omgekomen bij vergeldingen tussen mafiabendes. Zij vechten op het scherp van de snede om de controle over de markt voor afpersing, drugshandel en andere criminele activiteiten. (AFP, AP)