Zaak tegen Ira-verdachten door rechtbank aangehouden

ROERMOND, 27 nov. - De Roermondse rechtbank heeft vanmorgen voor onbepaalde tijd de behandeling van de rechtszaak tegen drie Ieren aangehouden, die verdacht worden van betrokkenheid bij de IRA aanslag eind mei in Roermond. De aanslag kostte twee Australische toeristen het leven.

De rechtbank wil wachten op de uitlevering van de vierde verdachte, de 23-jarige Donna M., die op 16 juni in de bossen bij Turnhout is gearresteerd en in Belgie gevangen wordt gehouden.

De Belgische minister van justitie zal binnen enkele dagen een beslissing nemen over haar uitlevering, die behalve door de Nederlandse ook door de Duitse justitie is gevraagd.

De verwachting is echter dat de beslissing ten gunste van Nederland zal uitvallen en dat M. in de loop van volgende week naar ons land zal worden overgebracht. Vervolgens zal het waarschijnlijk nog drie maanden duren voordat behandeling van de rechtszaak tegen de vier verdachten zal kunnen beginnen.