Staking

De spelers van Universitatea Craiova overwegen in staking te gaan. Zij eisen dat de club financieel onafhankelijk wordt van de universiteit, zoals de Roemeense sportautoriteiten hebben toegezegd. In een verklaring zeiden de spelers gisteren dat de senaat van de universiteit in strijd met de afspraken niet bereid was de club volledige financiele vrijheid te geven. Zij eisten de rehabilitatie van voorzitter Marcel Popescu, die zaterdag gedwongen werd af te treden nadat hij zich achter de spelers had opgesteld. De spelers vragen zich af waarom de club niet de beschikking heeft over de transfersom van een miljoen dollar, die PSV betaalde voor Gheorghe Popescu. Met dat bedrag had de club de achterstallige salarissen kunnen uitbetalen. De senaat wil het bedrag aanwenden voor de modernisering van de universiteitslaboratoria. Daar verzetten de spelers zich tegen. Zij worden gesteund door de spelers van Steaua Boekarest en Dinamo Bukarest. Beide clubs hebben identieke problemen. Ook zij hebben geen stem in het gebruik van verkregen transfergeleden. De spelers van Craiova hebben het initiatief genomen en hebben het plan opgevat de competitie twee weken te boycotten.