Philips snoeit 590 banen in Eindhoven

ROTTERDAM, 27 nov. - Philips heft de komende maanden 500 van de 2.600 arbeidsplaatsen op bij de produktdivisie consumenten elektronica in Eindhoven. Ook zullen in Eindhoven 90 van de 380 banen vervallen bij de afdeling consumer services, het centrale magazijn voor de technische diensten van Philips.

De gisteren aangekondigde ontslagen maken deel uit van de grote reorganisatie onder leiding van Philipspresident J. D. Timmer. In totaal zullen er bij Philips tussen 35.000 en 45.000 banen moeten verdwijnen.

Momenteel wordt de gehele Philipsorganisatie afdelingsgewijs doorgelicht. Werkzaamheden die niet als uiterst noodzakelijk worden gezien, lopen daarbij het risico te worden opgeheven. Philips wilde geen toelichting geven over de aard van de werkzaamheden die bij consumenten elektronica vervallen.

Het concern liet wel weten dat het winstniveau van consumenten elektronica in vergelijking met de belangrijkste concurrenten te laag is om voldoende middelen te kunnen genereren voor toekomstige investeringen.

In het verleden zijn bij de divisie, toen nog onder leiding van Timmer, mondiaal duizenden banen verdwenen. De divisie is een van de onderdelen die het concern financieel overeind hebben gehouden.