Myricks vrijuit

De Amerikaanse verspringer Larry Myricks mag met ingang van 13 april weer in wedstrijden uitkomen. De winnaar van de bronzen medaille bij de Olympische Spelen van Seoul en wereldkampioen indoor in 1989 was voor het leven geschorst wegens het gebruik van verboden stimulerende middelen. De Amerikaanse bond (TAC) besloot gisteravond de schorsing. Myricks was dit voorjaar bij indoorwedstrijden in de Verenigde Staten, Canada en Spanje drie maal betrapt bij doping-controles. In zijn urine waren sporen van een efedrine-produkt aangetroffen. De 34-jarige Myricks heeft voortdurend verklaard dat hij het verboden middel onbewust had gebruikt. De Amerikaan had in een apotheek een geneesmiddel ter bestrijding van influenza gekocht. De TAC is met deze verklaring akkoord gegaan. Myricks kan in de eerste week van maart zijn wereldtitel indoor in Sevilla echter niet verdedigen.