Hevige gevechten tussen leger van Tsjaad en rebellen

N'DJAMENA/PARIJS, 27 nov. - Het regeringsleger van Tsjaad heeft de oostelijke steden Iriba, Guerada en Adre heroverd op de rebellen van Patriottische Reddingsleger (MPL) van Idriss Deby. Dit hebben regeringswoordvoerders in de Tsjadische hoofdstad N'Djamena bekendgemaakt. Zegslieden van het MPL in Parijs melden echter dat de rebellen de strijd om de drie steden hebben gewonnen. Daarbij zouden ze twee legervoertuigen met documenten en landkaarten van president Hissene Habre hebben buitgemaakt. Habre, die als deze lezing klopt kennelijk ternauwernood aan de rebellen is ontkomen, heeft zelf het commando op zich genomen over de operaties van het regeringsleger tegen het MPL. Eerder hadden welingelichte bronnen in Parijs laten weten dat het regeringsleger het moeilijk had tegen de goed-uitgeruste en goed-geoefende rebellen. Volgens de Tsjadische autoriteiten zijn de naar schatting tweeduizend opstandelingen huurlingen uit Libie. (AFP, AP)