Weer 26 doden in de Punjab

NEW DELHI, 26 nov. - Extremistische sikhs in de plaats Jullundur in het noorden van India hebben gisteren vanuit een rijdende auto zeker dertien hindoes doodgeschoten. Elders in de staat Punjab kwamen nog eens dertien mensen om het leven.

Het was niet onmiddellijk duidelijk of de actie te maken had met de arrestatie van de leiders van verschillende sikh-groeperingen, die gisteren bijeen hadden willen komen om te spreken over een nauwere onderlinge samenwerking. De politie arresteerde in totaal 300 sikhs.

Elders in de staat Punjab werden vier mensen gedood bij acties van sikhs. Radicale separatistische sikhs hebben de afgelopen weken gemiddeld zestien mensen per dag doodgeschoten. In totaal zijn er dit jaar in de Punjab al ruim 3.000 mensen om het leven gekomen.

Het persbureau United News of India meldde gisteren dat de politie tijdens een treffen negen militante sikhs had doodgeschoten. (Reuter, AP)