VS en Zwitserland leggen ruzie bij

BERN, 26 nov. - De ruzie tussen de Verenigde Staten en Zwitserland over het gedrag van de Zwitserse politie tijdens het bezoek dat de Amerikaanse president Bush vorige week vrijdag aan Geneve bracht in verband met diens ontmoeting met de Syrische president Assad, is bijgelegd. Dat heeft de Zwitserse minister van buitenlandse zaken, Rene Felber, gisteren meegedeeld. De Zwitserse politie schold de stafchef van het Witte Huis, John Sununu, uit, drukte de chef van het protocol, Joseph Reed, een pistool in de buik en hield tal van Amerikaanse journalisten op afstand van de president. Felber verklaarde dat de Amerikaanse autoriteiten inmiddels hebben toegegeven dat ze de Geneefse politie niet goed hebben ingelicht over de speciale voorrechten die Amerikaanse verslaggevers hebben. 'De zaak is gesloten', aldus Felber. (DPA)