Sporting Lissabon

Romeu Silva, de assistent-trainer van Sporting Lissabon, heeft zaterdagavond in Eindhoven zijn mening over Vitesse bijgesteld. Na het duel met MVV (1-1) waande de Portugees zich met zijn club al in de kwartfinale van het toernooi om de UEFA Cup. De wedstrijd tegen PSV bracht Silva aan het twijfelen. 'Ik heb nu het echte Vitesse aan het werk gezien. Tegen MVV was ik niet onder de indruk van de ploeg. In die wedstrijd speelde Thijssen niet mee. Ik heb tegen PSV geconstateerd, dat hij in alle opzichten de leider van Vitesse is.' Silva zei hoofdcoach Peres te zullen waarschuwen voor het dynamische middenrif van de Arnhemse club. 'Van den Brom, Eijer en Laamers zijn stuk voor stuk goede voetballers. Het gemak waarmee ze uit stand schieten, heeft me verbaasd. De voorhoede heeft me afgezien van Latuheru nog niet kunnen imponeren. Vitesse heeft een goed uitgebalanceerd team, met individueel sterke spelers.'

Op de veertiende speeldag kwam een einde aan de ongeslagen status van Sporting Lissabon. De club verloor gisteren thuis voor 80.000 toeschouwers met 2-0 van Porto. Meer dan de helft van het tweede deel moest Sporting met tien man spelen. In de 65e minuut werd Douglas na een grove overtreding op Couto uit het veld gestuurd. Vijf minuten later profiteerde Porto al van die meerderheid. Couto schoot raak, 2-0.