Investeringen in metaalindustrie stijgen niet meer

PIJNACKER, 26 nov. - De sterke stijging van investeringen in de Nederlandse metaalindustrie is in het derde kwartaal van dit jaar tot staan gekomen. In de eerste negen maanden van dit jaar werd 14 procent meer geinvesteerd in machines en gereedschappen als in dezelfde periode van 1989, een stijging van 410,5 miljoen tot 479,5 miljoen gulden. Maar in het derde kwartaal van dit jaar werd voor 136,7 miljoen gulden geinvesteerd, ongeveer evenveel als in dezelfde periode van 1989.

Dit blijkt uit gegevens die de Vereniging van Importeurs van Macnines en Gereedschappen voor de Metaalindustrie VIMAG heeft bekendgemaakt. In de machinesector noteerden de VIMAG-leden in de eerste negen maanden 13 procent meer orders, in de gereedschappen was de stijging 16 procent. (ANP)