Verzet in El Salvador: geen bestand

SAN SALVADOR, 24 nov. President Alfredo Cristiani van El Salvador heeft gisteren meegedeeld dat het verzet heeft besloten een einde te maken aan zijn jongste offensief. Het verzetsfront FMLN zou daarmee gehoor hebben gegeven aan een oproep van de regering van Costa Rica en de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Perez de Cuellar. Het front zelf ontkende overigens te hebben ingestemd met een oproep het vuren te staken. 'De bewering van de Salvadoraanse regering is onjuist', aldus een woordvoerder, die eraan toevoegde dat men een beslissing zou nemen als de VN 'een gericht voorstel doen voor een staakt-het-vuren'.

In het grootste deel van het land was het gisteren rustig. Burgers meldden dat guerrillastrijders in Santa Helena, 120 kilometer ten oosten van de hoofdstad, een aanval hadden uitgevoerd op een regeringspost. In de omgeving van Santa Helena stortte ook een vliegtuig neer, maar volgens een regeringswoordvoerder was het ongeluk te wijten aan technische problemen. De dinsdag weer opgelaaide gevechten hebben inmiddels aan negentig mensen het leven gekost. Overigens zat een groot deel van het land gisteren zonder stroom doordat het FLMN een groot aantal aanslagen pleegde op electriciteitsinstellingen. (AFP, AP)