Sparringpartner

Van de flair en onbevangenheid waarmee Nicole Beumer eerder nationaal kampioene Babette Hoogendoorn op het open NK squash terecht wees, was gisteravond niets over. Ze mocht slechts als sparringpartner voor de Australische Daniella Drady dienen. Toen de Nederlandse kwartfinaliste de ergste schroom had afgelegd ze stond op dat moment al twee games achter zonder een punt te hebben gemaakt mocht ze even echt meedoen. Beumer deed enkele geslaagde aanvalspogingen, nam zelfs een voorsprong van 3-0, maar bleef zonder daarover teleurgesteld te kunnen zijn verre van een verrassing: 0-9 0-9 4-9.

Marjolein Houtsma stribbelde in haar kwartfinale, bereikt door een bye en een walk over, hardnekkig en met weinig ontzag voor haar Australische opponente Sarah Fitzgerald tegen. De uitschakeling bleef echter onafwendbaar (1-9 5-9 4-9).