India en Pakistan aan tafel

ISLAMABAD, 24 nov. De ministers van buitenlandse zaken van India en Pakistan zullen van 18 tot 20 december in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad besprekingen beginnen over verbetering van de betrekkingen tussen de twee landen. De India premier Chandra Shekhar en diens Pakistaanse collega, Nawaz Sharif, zijn het daarover eens geworden tijdens de topconferentie van zeven Zuidaziatische landen, verenigd in de Zuid-Oost Aziatische Associatie voor Regionale Samenwerking (SAARC).

De twee leiders, die beiden nog maar net in functie zijn, waren het erover eens dat de geschillen tussen beide landen op een vreedzame manier dienen te worden opgelost. Daarbij gaat het vooral om de kwestie Kashmir, die al tientallen jaren een bron van spanningen is. Naar in Islamabad verluidde, had premier Sharif zijn Indiase collega een uiteeenzetting gegeven van het Pakistaanse standpunt in deze kwestie. (DPA)