Foto

DEN HAAG Leden van verschillende milieubewegingen tekenden gistermiddag protest aan tegen de plannen van minister Maij-Weggen het hoofdwegennet in Nederland uit te breiden met zo'n vijftig procent. Op het Binnenhof overhandigde de delegatie een petitie aan enkele Kamerleden. De Tweede Kamer debatteert komende week over de plannen. Later op de middag werd op verschillende plaatsen actiegevoerd bij kruispunten, bruggen en viaducten in het hele land. Sommige demonstranten verkleedden zich als spook, omdat zij het beleid van Maij-Weggen beschouwen als 'een vorm van spookrijden'. In de petitie vroegen de milieubewegingen om een moratorium op de aanleg van wegen voor de duur van vijf jaar. De actie werd afgesloten met de aankoop van een stuk land op het toekomstige traject van rijksweg 73 in Swalmen (Limburg) door plaatselijke milieuverenigingen. (Foto Roel Rozenburg)