Ex-psychiater F gaat in cassatie tegen arrest

ARNHEM, 24 nov. De ex-psychiater-directeur van de Heldring Stichting in Zetten, dr. F. (57), gaat in cassatie tegen het arrest van het gerechtshof in Arnhem. Dit heeft zijn raadsman, mr. E. Sutorius, gisteravond meegedeeld. Vorige week kreeg F. zes jaar gevangenisstraf en elf jaar ontzetting uit de geneeskunst opgelegd wegens seksueel misbruik van meisjes die in zijn inrichting verbleven. Sutorius verwacht dat de uitspraak van de Hoge Raad ongeveer een half jaar op zich zal laten wachten. F. ontkent alle beschuldigingen die tegen hem zijn gedaan. De cassatie betekent dat de tenuitvoerlegging van de straf van F. voorlopig wordt uitgesteld. Sutorius wil de Hoge Raad onder meer horen over een eventueel nieuw onderzoek van de slachtoffers door een onafhankelijke psychiater, een verzoek eerder werd afgewezen. Ook een verzoek van Sutorius om de aanklaagsters als getuigen te horen in de strafzaak werd afgewezen. De slachtoffers van Finkensieper zeggen 'geschokt en verbijsterd' te zijn over de cassatie die is aangetekend door de ex-psychiater.