Visie van agenten in boekje over de BVD

NIJMEGEN, 23 nov. - De nieuwe distributeur van het boekje 'De tragiek van een Geheime Dienst', de stichting X min Y in Amsterdam, is bereid een bijsluiter aan een nieuwe druk toe te voegen waarin de Nijmeegse politie-agenten die in het boekje als BVD-agenten worden ontmaskerd, hun kijk op de zaak kunnen geven. X min Y wil de schrijvers van het boekje vragen de gegevens over de Nijmeegse BVD-afdeling te 'anonimiseren'. De distributeur is bereid de verspreiding van het werkje daarvoor op te schorten. Dat heeft het bestuur van X min Y laten weten in een brief aan de advocaat van de zes Nijmeegse politie-agenten, mr. F. J. P. Delissen. X min Y heeft de verspreiding van 'De tragiek van een Geheime Dienst' in handen genomen nadat de rechter uitgeverij Ravijn had verboden dat nog langer te doen. X min Y zegt overigens niet meer dan een oproep aan de schrijvers van het boekje te kunnen doen, omdat zij hen niet persoonlijk kent.