Uitlatingen over OM op Aruba wekken beroering

DEN HAAG, 23 nov. - In justitiele kringen op Aruba is beroering ontstaan over uitlatingen van de advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Haag, mr. P. A. Bos, die kandidaat is voor de functie van procureur-generaal op Aruba. Bos heeft zich in een interview kritisch uitgelaten over de kwaliteit van het Arubaanse openbaar ministerie. Voor de waarnemend procureur-generaal op het eiland, mr. Werleman, was dat aanleiding haar ontslag in te dienen.

Op het ministerie van justitie in Den Haag worden de uitlatingen van Bos 'voorbarig' genoemd. Ten onrechte wekte Bos volgens het ministerie de indruk dat hij eigen kennis heeft van hetgeen zich bij het openbaar ministerie op Aruba heeft voorgedaan. Het is volgens een woordvoerder echter nog te vroeg om te zeggen of de uitlatingen van Bos ertoe zullen leiden dat zijn benoeming niet doorgaat.