Rustige dag voor markten in Europa

ROTTERDAM, 23 nov. - De financiele markten bleven vandaag voor de tweede dag rustig na het aangekodigde aftreden van Thatcher gisteren. De overheersende opvatting is nu dat het besluit van de Britse premier weinig heeft veranderd aan de onzekerheid rond de leiding van de Britse regeringspartij. Er zijn drie kandidaten om haar op te volgen.

De Europese handelaren hadden ook geen inspiratie vanuit Wall Street dat in verband met een nationale feestdag gisteren was gesloten, evenals Tokio waar het vandaag een feestdag was.

In Londen liepen de aandelenkoersen op, evenals het Britse pond sterling dat in de loop van de ochtend 3,2955 gulden noteerde. De Financial Times index van honderd toonaangevende aandelen stond rond het middaguur op 2157,70, ruim een procent hoger dan het slot van 2127,9 punten gisteren. In Amsterdam liepen de koersen ook op.

De prijs van het goud daalde van een slot van 380,75 dollar per troy ounce (31,1 gram) gisteren naar 380,00 dollar rond het middaguur.

De prijs van een vat Noordzee-olie (159) liter stond voor levering in januari op 30,80 dollar.