Gabor overweegt speciale veldjes pitbull-terriers

DEN HAAG, 23 nov. - Staatssecretaris Gabor (landbouw) overweegt de mogelijkheid speciale veldjes aan te wijzen waar onder meer pitbull-terriers kunnen worden uitgelaten. Gabor schrijft dit aan de Tweede Kamer in een notitie over het verbod op agressieve honden. Tijdens de behandeling van het pitbull-verbod in de Kamer enkele weken geleden, had de PvdA-fractie gevraagd om zo'n veldje, 'desnoods met een verbod voor kleuters'. Gabor, gesteund door de Kamer, wil een verbod instellen op het fokken en houden van vier agressieve hondesoorten, waaronder pitbulls. Voor reeds bestaande honden kan een uitzondering worden gemaakt, mits deze dieren worden aangelijnd en gemuilkorfd zodra ze op de openbare weg komen. In overleg met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil Gabor bezien of burgemeesters bepaalde afgesloten plaatsen kunnen aanwijzen waar de honden vrij kunnen worden uitgelaten.