Ahold

Ahold verwacht dat haar aandelen uiterlijk half januari volgend jaar notering zullen krijgen op de Amerikaanse elektronische beurs Nasdaq. Aandeelhouders van het concern keurden donderdag een statutenwijziging goed, die een twee voor een splitsing van de aandelen inhoudt. Deze splitsing houdt verband met de Amerikaanse noteringsaanvraag. Het aandeel is voor Amerikanen 'te zwaar' en gezien de koers niet te vergelijken met branchegenoten in de Verenigde Staten.

Daarnaast maakte Ahold vandaag bekend dat de grootgrutter opnieuw gaat samenwerken met een bedrijf in Tsjechoslowakije. Het gaat om het bedrijf Potraviny Usti Nadlabem, dat levensmidelenwinkels exploiteert in Noord-Bohemen. Eerder dit jaar tekende Ahold al soortgelijke overeenkomsten met de Tsjechische groepen Pramen Ostrava uit Noord-Moravie en Potraviny in Brno in Zuid-Moravie.