Sovjet-Unie trekt 200.000 troepen terug uit Azie

SEOUL, 22 nov. De Sovjet-Unie zal voor 1992 200.000 man troepen terugtrekken uit Mongolie en Vietnam. Dat heeft Vadim Medvedev, een lid van de presidentiele raad van Michail Gorbatsjov, vandaag gezegd tijdens een bezoek aan Zuid-Korea. Het Kremlin zal verder de Sovjet-vloot in de Stille Oceaan drastisch inkrimpen. Moskou had al eerder troepenreducties in Azie aangekondigd, maar Westerse waarnemers zijn verrast door de nu genoemde grote aantallen. Medvedev zei tevens het Noordkoreaanse voorstel voor terugtrekking van alle 43.000 Amerikaanse troepen uit Zuid-Korea te ondersteunen. Medvedev is in Seoul om het bezoek van de Zuidkoreaanse president Roh Tae Woo aan Moskou, volgende maand, voor te bereiden. In september gingen de twee landen officiele betrekkingen aan. (AP)