Politie Zuid-Afrika pleegde gifmoorden

JOHANNESBURG, 22 nov. De Zuidafrikaanse militaire veiligheidsdienst heeft geprobeerd anti-apartheidsactivisten met behulp van gif te vermoorden. Dit heeft de voormalige veiligheidsagent Les Lesia woensdag voor de rechtbank van Johannesburg verklaard. Lesia zou van zijn superieuren een ring hebben gekregen met daarin een geheim compartiment met vergif om leden van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) te vermoorden. Bovendien vertelde hij dat hij een televisie vol explosieven had afgeleverd bij ANC-functionarissen in Mozambique. Lesia legde zijn verklaring af als getuige a decharge van het Zuidafrikaanse bladen De Vrije Weekblad en Weekly Mail, die terecht moesten staan wegens laster omdat zij hoge militairen van de veiligheidspolitie hadden beschuldigd van het oprichten van doodseskaders. (AP)