Plovie

Pascal Plovie is naar Geneve gereisd waar hij Marco van Basten wil helpen diens schorsing van vier Europese duels te verminderen. Plovie kreeg gisteren van trainer Leekens toestemming voor zijn actie. De Belgische verdediger brak tijdens de Europa Cup-wedstrijd tegen AC Milan twee weken geleden een jukbeen, toen Van Basten zijn elleboog gebruikte in een duel. Plovie vindt de straf te zwaar. 'Vier wedstrijden is toch wel veel. Een speeldag schorsing, had ik verwacht.' Algemeen directeur Vanhove van Club Brugge geeft Plovie toestemming. 'Het is een sportieve geste.' Hij vraagt zich alleen af of Plovie zonder uitdrukkelijke uitnodiging van de UEFA wel mag opdraven als getuige voor de beroepscommissie.

Plovie werd maandag benaderd door AC Milan, dat besloot in beroep te gaan tegen de morgen door de tuchtcommissie uitgesproken straf.