Lachmon praat met ministers over beleid

DEN HAAG, 22 nov. Minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking) en minister Van den Broek (buitenlandse zaken) hebben gisteravond in Den Haag een kort onderhoud gehad met de Surinaamse parlementsvoorzitter Lachmon. De bewindslieden legden er de nadruk op dat de Nederlandse regering onverminderd bereid is hulp te verlenen zodra een goed plan voor de sanering van de economie in Suriname op tafel ligt. Pronk zei Lachmon dat de Surinaamse regering te negatief aankijkt tegen de relatie met Nederland. Volgens Van den Broek zal Nederland niet afzijdig blijven als bij een sanering van de Surinaamse economie sociale problemen optreden. Lachmon wilde gisteren geen commentaar geven, maar verklaarde 'naar alle waarschijnlijkheid' zaterdag een toelichting op zijn bezoek te geven.