Geen gesprek verzet en Afghaanse leider

ISLAMABAD, 22 nov. De Afghaanse president Najibullah heeft, in tegenstelling tot wat zijn woordvoerders maandag hebben gemeld, deze week in Geneve geen ontmoeting gehad met leiders van de mujahedeen, de islamitische verzetsbeweging van Afghanistan. Dit heeft een woordvoerder van de Afghaanse interimregering in ballingschap gisteren in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad gezegd. In dit schaduwkabinet zijn de zeven belangrijkste in Afghanistan actieve verzetsbewegingen vertegenwoordigd. Najibullah vertrok maandag voor een onverwacht bezoek aan Zwitserland, waar hij, aldus zijn zegslieden, onder meer een gesprek zou hebben met twee leiders van het verzet. De bij de interimregering aangesloten bewegingen ontkennen echter categorisch dat ze een ontmoeting met Najibullah hebben belegd of dat van plan zouden zijn. (Reuter)