'Dinsdag pas groen licht voor de tv'

ROTTERDAM, 22 nov. Martin van Rooijen, voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal, was gisteravond niet erg onder de indruk van het feit dat de interland Nederland-Griekenland werd bezocht door slechts 29.000 betalende toeschouwers. Gelet op het flinke aantal Griekse supporters kon worden geconcludeerd dat het Oranje-legioen behoorlijk was ingekrompen. Van Rooijen: 'Dit heeft geen financiele consequenties voor de KNVB. Wij begroten deze interlands altijd heel bescheiden. Het was een fantastische avond. We zijn weer uit het dal gekropen. Voor de komende interlands (tegen Malta en Finland, red.) verwacht ik volle stadions.'

Van Rooijen onthulde dat de KNVB pas dinsdagavond het sein op groen heeft gezet voor een rechtstreekse tv-uitzending, terwijl hij tegenover journalisten die toezegging toch al op het vliegveld van Portugal had gedaan. Dit ongetwijfeld om de sponsors tevreden te stellen. Van Rooijen: 'Mijn woorden zijn toen verkeerd weergegeven.' Ed van Westerloo, directeur van de NOS-televisie, zei vanochtend voor de NCRV-radio dat het al enige weken vast stond dat de interland op de televisie zou komen.