Afslanking van luchtmachtstaven aanbevolen

DEN HAAG, 22 nov. De staven van de Koninklijke Luchtmacht kunnen zodanig worden gereorganiseerd dat de bestaande taken met 26 procent minder mensen kunnen worden uitgevoerd. Dat blijkt uit een rapport van het organisatiebureau Klynveld Bosboom Hegener. Minister Ter Beek (defensie) heeft het rapport gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd. Er werken op dit moment 1.524 mensen bij de staven van de Luchtmacht. Een van de maatregelen is de verwijdering van de organisatorische laag van de twee commandostaven het commando tactische luchtstrijdkrachten en het commando logistiek en opleiding uit de Luchtmacht. Bij de twee commandostaven in Zeist werken nu 323 mensen. Ook de Haagse staven kunnen volgens het rapport met minder mensen toe. Het organisatiebureau beveelt verder aan de verhouding tussen de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten en de directeuren Operatien, Materieel, Personeel en Economisch Beheer duidelijker te regelen.