TONGETJES MET BOTER-KRUIDENSAUS

Voor de liefhebbers van gepocheerde vis is de magnetron een uitkomst. Vereist het klassieke pocheren veel ervaring, met de magnetron heeft u er geen omzien naar en is het resultaat een sappige vis die bijzonder makkelijk te fileren is. De gebruikte hoeveelheid vocht is minimaal en de kruiderij kan naar eigen inzicht worden gevarieerd.

Voor 4 personen:

4 tongetjes, elk circa 200 g schoongemaakt

100 ml droge witte wijn

4 takjes peterselie

4 takjes verse tijm

Saus:

75 g boter

2 eetl. gehakte peterselie

2 eetl. gehakte bieslook

Leg de tongetjes naast elkaar in een magnetronschaal. Giet er de wijn over en schik er de takjes peterselie en tijm op. Dek de schaal af en zet hem 6 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Keer de schaal een halve slag na 3 minuten kooktijd. Neem de schaal uit de oven en maak de saus. Doe de boter in een magnetronkom en zet die afgedekt (tegen het spetteren) 1 minuut in de magnetron op 100%. Roer de gehakte kruiden door de hete boter. Leg de vis op voorverwarmde borden, schep er wat saus over en dien op met gekookte aardappels en verse maiskolven uit de magnetron. Serveer de rest van de saus apart in een kom.

    • Kim Maclean