Kamerlid vraagt informatie over geld uit Koeweit

DEN HAAG, 21 nov. Het VVD-Kamerlid Weisglas heeft er gisteren in de Tweede Kamer nogmaals op aangedrongen op korte termijn informatie van de regering te krijgen over de uitbetaling van een schadeclaim van 25 miljoen gulden door de regering in ballingschap van Koeweit aan de staat der Nederlanden en het staalconstructiebedrijf Hollandia Kloos. Weisglas toonde zich ongeduldig over het feit dat hij na zijn eerste verzoek drie weken geleden taal noch teken heeft vernomen. Tussen Hollandia Kloos, eigendom van premier Lubbers en diens familie, bestond een al lange tijd slepend geschil over de betalingsverplichting die Koeweit nog zou hebben in verband met de bouw door Hollandia Kloos van een hangar in het oliestaatje. Het verschil van mening leidde tot een diplomatieke ruzie tussen beide landen. Premier Lubbers moest zich vorig jaar in de Tweede Kamer verantwoorden toen bleek dat hij zich persoonlijk had ingezet om de regering van Koeweit tot betaling te bewegen.