Akkoord over afvloeiing van personeel Daf

ROTTERDAM, 21 nov. DAF heeft met de vakbonden en ondernemingsraad overeenstemming bereikt over een afvloeiingsplan voor medewerkers die niet direct bij de produktie zijn betrokken. De overeenkomst voorziet in een vermindering van de personeelsomvang tot eind 1991, die zonder gedwongen ontslagen zal verlopen.

Enkele weken geleden werd bekend dat bij de vrachtwagenfabriek in Eindhoven voor het eind van volgend jaar zevenhonderd arbeidsplaatsen zonder gedwongen ontslag zullen verdwijnen. De inkrimping is een gevolg van de negatieve ontwikkelingen op de bedrijfswagenmarkt in West-Europa. DAF N. V. boekte hierdoor over de eerste helft van dit jaar een verlies van ruim 32 miljoen gulden. In de indirecte sfeer moeten vijfhonderd arbeidsplaatsen weg, waarvan er honderd al zijn gerealiseerd door natuurlijk verloop, interne herplaatsing en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Met bonden en ondernemingsraad is nu een 'Bemiddelingsplan Personeel' overeengekomen. Alleen medewerkers onder de 55 jaar worden voor 'outplacement' aangewezen, voor zover geen passende functie binnen DAF beschikbaar is en er een reele kans op werk buiten het bedrijf bestaat.