Hevige gevechten tussen rebellen en Filippijnse leger

MANILA, 20 nov. Bij gevechten tussen het Filippijnse leger en communistische opstandelingen zijn sinds gisteren op het zuidelijke eiland Mindanao ten minste 24 mensen om het leven gekomen. Een vuurgevecht tussen het leger en de guerrillastrijders kostte gisteren het leven aan vijftien rebellen en vier regeringsmilitairen. Vandaag lokten de rebellen vijf leden van een burgerwacht en twee soldaten in een hinderlaag en doodden hen. In de Filippijnse hoofdstad Manila kon vandaag een bomaanslag worden verijdeld. Bij een olie-opslagplaats werd een grote hoeveelheid explosieven aangetroffen. Gisteren had een bomaanslag plaats op het secretariaat van het ministerie van justitie. Volgens onbevestigde militaire bronnen waren de bommen geplaatst door rechtse extremisten die een coup willen plegen. (AP, Reuter)