Frequentie kanker in wijk onderzocht

ROTTERDAM, 20 nov. De gemeente Ridderkerk zal onder de bewoners van zeven straten in de wijk Oost een gezondheids-enquete laten houden naar aanleiding van een opvallend hoog aantal gevallen van kanker. Dit heeft het gemeentebestuur gisteren besloten op een vergadering met 200 verontruste wijkbewoners. De afgelopen drie jaar zijn er in de wijk 21 verschillende vormen van kanker vastgesteld. Dertien mensen zijn inmiddels overleden. Tien patienten komen uit de Bellamystraat met 48 woningen. Van hen zijn er acht overleden. Volgens deskundigen van de Rotterdamse GGD is sprake van toeval. Het aantal gevallen in de wijk is niet hoger dan elders in Ridderkerk. Bovendien wonen in de wijk vrij veel mensen van tussen de 45 en 55 jaar oud, een levensfase met veel risico op kanker, aldus de GGD.