Belastingtelefoon voor particulieren ook in Heerlen

ROTTERDAM, 20 nov. De belastingtelefoon voor particulieren krijgt behalve de centrale vestiging in Utrecht een tweede vestiging in Heerlen. Het ministerie van financien overweegt ook vestigingen in het Noorden en het Oosten van het land te openen. Dit heeft het ministerie van financien vandaag bekend gemaakt.

De vestiging in Heerlen zal vanaf 1 december operationeel zijn. Telefonische verzoeken om informatie uit de zuidelijke regio's zullen nog wel binnen komen op het centrale nummer van de Belastingtelefoon (06-0543; gratis) in Utrecht maar automatisch naar de vestiging in Heerlen worden doorgeschakeld.

Op piekdagen, vooral tijdens de hulp-bij-aangifte-actie gedurende de eerste drie maanden van het jaar, moet de bezetting van de centrale vestiging van 20 tot 90 personen worden uitgebreid. De Rijksoverheid wil met de nieuwe vestigingen vooral de drukte tijdens deze piekdagen spreiden. Daarmee wordt bovendien gestalte geven aan het spreidingsbeleid van de overheid.(ANP)