Strafvervolging oud-bestuurders van FC Groningen

GRONINGEN, 19 nov. Het openbaar ministerie in Groningen zal strafvervolging instellen tegen drie oud-bestuursleden van FC Groningen in verband met de zwart-geldaffaire bij de voetbalclub. Dat heeft persofficier van justitie mr. M. H. Geerds gisteravond meegedeeld. De oud-bestuursleden die binnenkort worden gedagvaard zijn de toenmalige voorzitter, penningmeester en een bestuurslid. Door hun handelwijze bij onder meer enkele transfers zou de fiscus destijds voor zo'n 2,1 miljoen gulden zijn benadeeld. Het openbaar ministerie heeft de beslissing vorige week schriftelijk meegedeeld aan de advocaat van betrokkenen, mr. W. Schuurmans. Die had verzocht zijn clienten een transactie aan te bieden waardoor de rechtsgang hen bespaard zou zijn gebleven. Gezien de ernst van de feiten en de maatschappelijke onrust meent het openbaar ministerie niet van die beleidslijn te moeten afwijken.