STOOFPEREN IN RODE WIJN MET KANEELROOM

Voor 4 tot 6 personen:

1 fles rode wijn

300 g suiker

snufje versgemalen nootmuskaat

2 kardemompeulen

3 hele kruidnagels

6 pimentbessen of een snufje gemalen piment

5 cm pijpkaneel

1 kg stoofperen, geschild, in vieren gesneden en klokhuizen verwijderd

Doe alle ingredienten behalve de peren in een grote magnetronkom en zet die 5 minuten onafgedekt in de magnetron op 100% (650 watt). Roer het mengsel door, dek de kom af en zet hem 5 minuten terug in de magnetron op 100%. Doe er de peren bij, dek de kom weer af en zet hem nog 15 minuten in de magnetron op 100%. Laat de peren in hun pocheernat afkoelen.

Kaneelroom:

0,25 liter slagroom

1 theel. gemalen kaneel

1 theel. suiker

Klop de ingredienten samen in een kom tot stijve pieken. Doe de peren in dessertkommen, schep er wat pocheernat over en garneer met de kaneelroom.