Noriega-tapes niet vrijgegeven in VS

WASHINGTON, 19 nov. Het Amerikaanse Hooggerechtshof ziet geen aanleiding in beslag genomen bandopnames onmiddellijk vrij te geven waarop gesprekken zijn te horen tussen de vroegere Panamese sterke man, generaal Manuel Antonio Noriega, met diens advocaat. Dit hebben de negen rechters gisteren met zeven stemmen voor en twee tegen besloten. Het televisiestation CNN, dat deze banden had toegespeeld gekregen, had geeist dat een eerdere rechterlijke beslissing om de tapes voor tien dagen in beslag te nemen ongedaan zou worden gemaakt. In de Amerikaanse media is met verontwaardiging gereageerd op wat wordt gezien als een ontoelaatbare vorm van censuur. CNN zei dat indien de tapes na de periode van tien dagen niet zouden worden geretourneerd het deze beslissing zal aanvechten, eventueel tot het Hooggerechtshof toe. (UPI)