Grote zwemploeg

De KNZB vaardigt een grote zwemploeg af naar de wereldkampoioenschappen die van 3 tot en met 13 januari in het Australische Perth worden gehouden. Hoewel slechts drie zwemsters en een zwemmer (Karin Brienesse, Inge de Bruijn, Kira Bulten en Ron Dekker) persoonlijk de richttijd haalden kwam bondscoach Ton van Klooster toch tot een voordracht van zestien deelnemers. Dat alles om er naar zijn zeggen voor te zorgen dat de estafettes een sterke bezetting hebben. Van Klooster merkte op dat er ondanks de ruime mogelijkheden tot kwalificatie te veel 'bespreekgevallen' waren. Zelfs de dit weekeinde bij WK-kwalificatiewedstrijden in Amerfoort zwak presterende Diana van der Plaats en Marieke Mastebroek kregen een ticket. Pas in Perth zal Van Klooster de estafetteploegen samenstellen. De geselecteerden zijn: Karin Brienesse, Inge de Bruijn, Kira Bulten, Ron Dekker, Iris Westrik, Ellen Elzerman, Marianne Muis, Mildred Muis, Diana van der Plaats, Marieke Mastebroek, Ronald Sloeserwij, Michael van Rijn, Casper van Dam, Richard Granneman en Martin van der Spoel.