Duel gestaakt

Scheidsrechter Overkleeft heeft gisteren het voetbalduel tussen BVV Den Bosch en RBC in de laatste minuut bij de stand 2-1 gestaakt. Vlak voor tijd liep het duel uit de hand. Overkleeft noteerde RBC'er Van Hooijdonk in zijn boekje voor een overtreding. De Meijer nam de vrije trap snel en scoorde 2-2. Overkleeft keurde de treffer af, omdat hij geen sein voor het nemen van de vrije trap had gegeven en niets had gezien. De arbiter werd daarop belaagd door Bosschenaren en zelfs tegen het gras gesmeten. Overkleeft gaf Van Schijndel en Bults rood. Vooral de laatste misdroeg zich volgens de arbiter, ook nadat hij rood had gezien. 'Bults duwde me bewust omver', aldus de scheidsrechter. Overkleeft besloot de kleedkamers op te zoeken en hoopte dat de rust zou weerkeren. Hij riep de aanvoerders bij zich en wilde na enkele minuten het duel hervatten. 'Maar Van Schijndel stond voor de deur van mijn kleedkamer amok te maken, te schelden.' Daarop werd het duel definitief gestaakt.