Bestuurder hofauto reed 170 km per uur

AMSTERDAM, 19 nov. Tegen de bestuurder van een hofauto die Prins Bernhard begeleidde wordt proces verbaal opgemaakt omdat hij donderdag met een snelheid van ongeveer 170 kilometer per uur over de ringweg bij Amsterdam reed. De auto met rechercheurs begeleidde de auto van prins Bernhard. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst erkende dat ook de auto met de prins erin te hard heeft gereden. Op de ringweg geldt een maximumsnelheid van honderd kilometer per uur. Medewerker van de Algemene Verkeersdienst (AVD) signaleerden de auto. Na een stopteken zei een van de inzittenden van de hofauto niet te kunnen stoppen omdat de hofauto moest worden gevolgd. De medewerkers van de AVD respecteerden dit maar hebben wel het kenteken en het merk van de auto genoteerd, aldus een woordvoerder. Vorig jaar november werd de auto van prins Bernhard door de politie betrapt met een snelheid van 150 kilometer per uur.