Arron laakt houding Nederland over hulp

DEN HAAG/PARAMARIBO, 19 nov. De Surinaamse vice-president Arron heeft Nederland in het weekeinde verweten dat het 'onoverkomelijke' problemen in Suriname veroorzaakt doordat het geen ontwikkelingshulp geeft. Volgens Arron brengt de houding van Nederland de democratie in zijn land ernstig in gevaar. 'Er wordt een ontwikkeling geschapen die dermate grote consequenties zal hebben dat Nederland op een makkelijke manier kan zeggen dat het de ontwikkelingsgelden weer stopzet', aldus Arron in het district Coronie tijdens een werkbezoek. De reactie van Arron komt na de uitspraak van het Kamerlid Aarts dat Surinaamse parlementariers 'niet uit het goede hout gesneden' zouden zijn. Aarts, voorzitter van de Tweede-Kamercommissie van buitenlandse zaken, reageerde daarmee vorige week op het afzeggen van het bezoek door een Surinaamse parlementaire delegatie.