Arrestaties na inval op Westers feestje in Riad

RIAD, 19 nov. De Saoedische religieuze politie heeft vorige week een inval gedaan bij een Fransman in Riad , die een feest gaf waar alcoholische dranken zouden zijn geserveerd. Niet minder dan 44 mensen werden gearresteerd. Veertien van hen beschikten over diplomatieke immuniteit en werden meteen vrijgelaten. Dertig andere Westerlingen en enkele Arabieren werden echter bijna een dag lang cel vastgehouden. Na tussenkomst van een invloedrijke, niet nader geidentificeerde Saoedische functionaris werd de hele groep vrijgelaten.

De betrokkenen werden gedwongen tot het ondergaan van een bloedproef om vast te stellen of ze alcohol hadden gedronken, wat krachtens de Saoedische wet streng is verboden. De politie had naar verluidt argwaan gekregen nadat enkele vrouwen alleen het appartement van het feestje hadden verlaten. (AP)