Foto

ROTTERDAM, 17 nov. Ook het Europoint-gebouw aan het Marconiplein zat tijdelijk zonder elektriciteit. In het westelijk deel van de Rijnmond viel gistermiddag door een storing in de energiecentrale van het GEB in Rotterdam de stroom uit. Wijken in Rotterdam-West, Schiedam en Vlaardingen zaten enkele uren zonder elektriciteit. Het GEB kreeg talrijke klachten van particuliere afnemers en bedrijven. Vooral het openbaar vervoer ondervond veel hinder van de storing; op enkele trajecten van en naar Schiedam was geen tram- en metroverkeer mogelijk. Het Rotterdamse openbaar-vervoerbedrijf RET zette vrijwel onmiddellijk extra bussen in. Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie was sprake van opstoppingen op de wegen, doordat ook de verkeerslichten waren uitgevallen. De storing ontstond volgens een woorvoerder van het Gemeentelijk Energiebedrijf omstreeks kwart voor twee 's middags in een verdeelstation van het Elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland aan de Galileistraat. Daar wordt de aan het GEB geleverde stroom omgezet van 150 naar 25 kilovolt. Rond kwart voor zes 's middags was de stroomstoring verholpen. Vermoedelijk is de storing ontstaan door kortsluiting. (Foto NRC Handelsblad/ Leo van Velzen)