Duo Milli Vanilli heeft nooit eigen liedjes gezongen zong nooit zelf

NEW YORK, 17 nov. Het popduo Milli Vanilli, bestaande uit de robuuste, veelal met ontbloot bovenlijf optredende Rob Pilatus en Fab Morvan, heeft op geen van hun platen ooit een noot zelf gezongen, zo maakte hun Duitse producent Frank Farian deze week in New York bekend. Als het duo optrad tijdens concerten of videoclips bewogen de 'zangers' slechts hun lippen synchroon met onbekende, echte vocalisten. De producent zag zich genoodzaakt tot deze onthulling, nadat de artiesten besloten hadden op hun eerstvolgende LP wel zelf te zingen. Michael Greene, voorzitter van de National Academy of Recording Arts and Services, overweegt nu voor het eerst in de geschiedenis van de Grammy Award de prijs, die het duo in 1989 ontving, in te trekken. (UPI, AP, AFP)