Wijzigingen

De Nederlandse waterpoloselectie, die in Drachten werd uitgeschakeld voor deelneming aan de wereldtitelstrijd, is voor het toernooi om de Tungsram Cup in Boedapest (21-25 november) behoorlijk veranderd. De ploegleiding, die na het vertrek van bondscoach Rob Schouten voorlopig zal bestaan uit Nico Landeweerd en Jan Bultman, heeft slechts elf spelers uitgenodigd. De kern van de groep wordt gevormd door de waterpoloers van Polar Bears. Belangrijkste afwezige in vergelijking met de WK-kwalificatie is Stan van Belkum. Hij wilde zich in Drachten nog wel inzetten om de ploeg naar Perth te krijgen, maar voelde eigenlijk al niet veel voor de wereldtitelstrijd zelf. Hij hoopt eind januari af te studeren als apotheker. Verder ontbreken zijn broer Marc, het VZC-tweetal Marco Kunz en Rob Rosner en de jonge Robben-midvoor Koos Issard in de vernieuwde selectie. Weer beschikbaar daarentegen zijn Gijsbert van der Leden en Bob Brebde. Gert de Groot debuteert in Boedapest.