Wieleramateurs

De nationale amateurselectie van de wielrenunie komt volgend jaar niet uit in de landelijke topcompetitie. Dat maakte voorzitter Joop Atsma gisteren bekend. Het sectiebestuur amateurwielrennen heeft met die beslissing gehoor gegeven aan de wens van bondscoach Piet Kuys. De keuzeheer meent dat zijn renners door de verplichting aan de topcompetitie deel te nemen zich niet goed kunnen voorbereiden op belangrijke internationale wedstrijden. Dit jaar werd door de Nederlandse wegamateurs op het wereldkampioenschap in Japan slecht gepresteerd. 'Wij vinden dat een nationale selectie optimale mogelijkheden moet krijgen om naar de wereldtitelstrijd toe te werken', verwoordt Atsma het standpunt van Kuys. 'Dat betekent dat een uitgebalanceerd programma moet kunnen worden gereden, met een accent op de buitenlandse wedstrijden. In het pre-Olympische jaar is het van groot belang dat tijdens het wereldkampioenschap prestaties worden neergezet. Op basis daarvan zullen volgend jaar de voorselecties voor de Zomerspelen in Barcelona worden gemaakt.'