VERSE MANGO CHUTNEY

Chutneys zijn er zoveel als er koks zijn. Varieren staat vrij. U kunt aan deze chutney bijvoorbeeld andere zuidvruchten toevoegen, limoensap in plaats van citroensap gebruiken, of er extra chilipepers in doen. Deze chutney past bij kaas, ham, vis of kerrieschotels.

Voor circa een halve liter:

1 of 2 rijpe mango's (totaalgewicht 1 kg), geschild en in blokjes gesneden

1 eetl. kerriepoeder

1 theel. selderijzout

snufje kruidnagelpoeder

1 chilipeper, fijngehakt

2 theel. zout

1 eetl. plantaardige olie

6 dunne plakken geschilde gemberwortel, fijngehakt

80 g lichtbruine basterdsuiker

1,2 dl tomatensap

1,2 dl water

1 eetl. maizena, in 0,6 dl water opgelost

1 eetl. vers citroensap

1 eetl. gehakte verse koriander

1 eetl. gehakte verse munt

Meng alle ingredienten behalve het citroensap, de koriander en de munt in een magnetronkom van 2 liter inhoud. Zet de kom onafgedekt 5 minuten in de magnetron op 100 pct. (650 watt). Roer het mengsel goed door en kook nog 5 minuten op 100 pct. Neem de kom uit de oven en roer er de overige ingredienten door. Doe de chutney over in gesteriliseerde potten en sluit ze goed af.

    • Kim Maclean