Onderzoek ingesteld naar boek Rasoel

AMSTERDAM, 16 nov. Het openbaar ministerie in Amsterdam heeft besloten een onderzoek te laten instellen naar het boek 'De ondergang van Nederland, land der naieve dwazen' van Mohammed Rasoel. Persofficier van justitie W. Mijnssen heeft dit gisteren meegedeeld. Het onderzoek wordt ingesteld naar aanleiding van een klacht van de Anne Frank Stichting op basis van artikel 137 van het wetboek van strafrecht, dat het aanzetten tot haat tegen etnische minderheden verbiedt. De stichting vindt dat het boek 'onnodig grievend en beledigend' is voor de islam en personen die deze godsdienst aanhangen. Bovendien zet het boek volgens de Anne Frank Stichting aan tot haat en discriminatie. Mijnssen zei dat in het kader van het onderzoek ook de schrijver van het boek zal worden gehoord. Enige weken geleden bleek dat Rasoel een Pakistaanse variete-artiest is.