Ex-minister De Ruiter vertrekt bij gerechtshof

AMSTERDAM, 16 nov. De procureur-generaal bij het gerechtshof in Amsterdam mr. J. de Ruiter (60) stapt op. Op zijn verzoek maakt hij per 1 mei 1991 gebruik van de mogelijkheid vervroegd met pensioen te gaan.

De Ruiter, die vijf jaar minister van justitie en vier jaar minister van defensie is geweest, werd vier jaar geleden benoemd tot een van de vijf procureurs-generaal.

Volgens zijn kabinetschef is er geen speciale reden voor zijn vroegtijdige vertrek. 'Hij vindt gewoon dat hij zo langzamerhand lang genoeg hard heeft gewerkt.' De Ruiter wil zelf niet ingaan op de reden van zijn vertrek.

Volgens welingelichte kringen binnen het openbaar ministerie wordt De Ruiter naar alle waarschijnlijkheid opgevolgd door de Rotterdamse hoofdofficier van justitie mr. R. J. C. graaf van Randwijck. Een woordvoerster van het ministerie van justitie zegt dat de sollicitatieprocedure voor de opvolging nog moet beginnen.